Tech

Itt a világ első összehajtható kijelzős laptopja

Az Accelerate éves üzleti konferencián a Lenovo bemutatta a világ első összehajtható számítógépének prototípusát és demóját. Az új, összehajtható PC csatlakozik a prémium ThinkPad X1 családhoz. Az eszköz nem telefon, tablet vagy hibrid, hanem egy teljes értékű laptop hajtogatható képernyővel.

Világszerte egyre többen dolgoznak az irodán kívül is, a távmunkát végzők száma 2008 és 2016 között 140%-kal nőtt, és egyre több alkalmazott viszi magával mindenhová a határidős projekteket. A múltban egy laptop 13,3 hüvelykes képernyője megkövetelte, hogy a készülék ugyanilyen méretű maradjon – nem úgy az LG Display-jel együttműködve létrehozott OLED 2K kijelző esetében, amely félbehajtható és 50%-kal csökkenthető így a szélessége. A méretei így 9,6 colra növelhetők, ha mindkét oldalt igénybe szeretnénk venni. Fizikai billentyűzet nem lesz, az egyik képernyőn virtuális felületen lehet majd gépelni.

Egyelőre sokat nem tudni a laptopról azon kívül, hogy Windows működik majd rajta, és Intel processzor lesz benne. A külső vázra két USB-C port került, és elvileg egy egész napot kibír majd az akkumulátora, bár nem tiszta, hogy ez pontosan mit jelent.

A gép várhatóan 2020-ra kerül majd piacra, egyelőre arról sincs infó, hogy milyen árkategóriában – de ha az összehajthatós képernyőjű mobilok árából indulunk ki, biztosan nem lesz túl olcsó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik