Tech

Bivalyerős és korrekt árú telefont mutatott be a Lenovo

Egy ideje már szivárognak a pletykák a kínai Lenovo legújabb okostelefonjáról, a találgatásoknak viszont vége, hiszen a vállalat a mai napon leleplezte a legújabb mobilját, ami Lenovo Z6 Pro névre hallgat, két változatban kerül forgalomba, és akár az idei tavasz sztártelefonjainak, a Huawei P30 Prónak és a Galaxy S10 készülékeknek is méltó kihívója lehet.

A készülék 6,39 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, csepp alakú szenzorszigettel, amiben egy 32 megapixeles kamera kapott helyet, illetve egy képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót is kapunk. A mobilos kameraháborúból természetesen a Lenovo sem akart kimaradni, így a Z6 Pro hátlapján négy kamera található: egy 48 megapixeles (f/1.8) modul, amit egy 16 megapixeles ultra széleslátószögű, egy 8 megapixeles telefotó és egy 2 megapixeles szenzor egészít ki – utóbbinak a videózáskor van szerepe.

Négy kamera a hátlapon! Fotó: Lenovo

Ami a burkolat alatt megbújó hardvert illeti: adott a Qualcomm Snapdragon 855 processzor, amit 6 vagy 8 GB memória egészít ki, méghozzá 128 GB tárhely társaságában, de a mobilból elérhető lesz olyan verzió is, amiben már 12 GB RAM és 512 GB háttértár kap helyet. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, az operációs rendszer pedig az Android 9.0 Pie, amit a Lenovo saját fejlesztésű ZUI felülete egészít ki.

A Lenovo Z6 Pro piros/fekete és zöld/kék színkombinációkban kapható, Kínában már mától előrendelhetők: a 6/128-as változatért 120 ezer forintnak megfelelő yuant kérnek, míg a 12/512-es verzióért 208 ezer forintnak megfelelő összeget kell kicsengetni. Európai, azon belül magyarországi forgalmazásról még nincs hivatalos információ, de nincs kizárva, hogy a korrekt árú, de kifejezetten erős és jól felszerelt készülék idővel hazánkban is elérhető lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik