Tech

100 megapixeles kamerával jöhet a Lenovo új mobilja

Először a Mobil Világkongresszuson jelentette be a Lenovo, hogy készül egy 5G-s, HyperVision kamerás zászlóshajó telefon piacra dobására, most pedig kiderült, hogy melyik telefonról beszélhetett pontosan: a Z6 Pro lehet az első ilyen mobil, amelyen 100 megapixeles kamera kap helyet.

Fotó: Lenovo

Egyelőre pontosat azonban nem tudni, csak a GizChina vette észre a Weibón , hogy a Lenovo vezérigazgatója, Chang Cheng infókat osztott meg a Z6 Próról. A bejelentés elég titokzatosra sikeredett: Cheng egy olyan hashtaget írt ki, ami egymilliárd pixelt, azaz száz megapixelt jelöl. Az már az MWC-n is kiderült, hogy a Lenovo következő nagy dobása Hyper Videóval és szuper makró kameramódokkal érkezik majd, valószínűleg ehhez fejlesztették a telefonokhoz brutálisan erős kamerát is.

A Qualcomm már korábban bejelentette, hogy jön a 100 megapixeles telefonkamerák kora, és úgy tűnik, a Lenovo fogja megnyitni a sort, bár azért a hivatalos megjelenésre még érdemes lesz várni, mielőtt biztosra megyünk, mert a hongkongi gyártó szeret nagyot mondani. A telefon Snapdragon 855 chipszettel érkezik majd, és 12 GB RAM-mal, és valamikor a második negyedév végén lehet rá számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik