Tech

Kigyulladt a Samsung vadiúj csúcsmobilja

Sokan emlékezhetnek még a Samsung Galaxy Note 7-tel kapcsolatos fiaskóra, amikor a gyártónak fel kellett függesztenie a mobil árusítását, miután több felhasználó is arra panaszkodott, hogy a készülékük túlmelegedett és kigyulladt. Ez odáig vezetett, hogy gyártó végül teljesen visszahívta a modellt, majd alapos vizsgálat alá vetette a problémát előidéző akkumulátorokat.

Nem csoda, hogy ezután rögtön nagy érdeklődésre tart számot, ha megint kigyullad egy Samsung mobil, most éppen a nemrég bejelentett Galaxy S10 5G egyik példányával adódtak gondok. Egy dél-koreai Lee nevű felhasználó több olyan képet is posztolt, amin a kigyulladt 5G-s mobil látható, és elmondása szerint semmi olyan kárt nem okozott a készülékben, ami előidézhette volna a balesetet.

Forrás: AFP PHOTO

„A telefonom az asztalon volt, mikor égett szagra, majd a készülékből kiáramló füstre lettem figyelmes. A földre ejtettem, miután hozzáértem, mert annyira forró volt. Belül minden szétégett.”

A Samsung nem fizette vissza a férfinak az 1200 dolláros mobil árát, az AFP hírügynökségnek pedig azt nyilatkozták, hogy a mobil külső behatásra károsodott meg. Az ügy pontos részletei zavarosak, és mivel más esetekről nem tudni, egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy széleskörű lenne a probléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik