Tech

A Samsung megmutatta eddigi legfurább tévéjét

Mióta a televíziók beköltöztek az otthonokba, természetes evolúciónak tűnik, hogy az eleinte kocka alakú dobozokból aztán a széles vászonra tervezett tartalmak miatt téglák lettek, fekvő tájolással. A Samsung szakítana ezzel az elképzeléssel, és vertikális kijelzőt költöztetne a nappaliba, ezzel reagálva az Instagramot és a TikTokot nyomkodó milleniálok fogyasztási szokásaira.

A frissen bejelentett, 43 hüvelykes The Sero névre keresztelt QLED tévé valójában egy olyan panel, amit a különleges állványnak köszönhetően a felhasználó 90 fokkal elforgathat, ha online tartalmakat szeretne fogyasztani, mondjuk nagy kijelzőn görgetné az Instagramot – a Samsung gyakorlatilag megcsinálta a világ legnagyobb mobilkijelzőjét (vagy valami olyasmit). A Sero megkapta a cég több televíziójában is megtalálható Háttér módot (Ambient mode) is, amivel használaton kívül képes megjeleníteni fotókat, vagy az aktuális időt, így dekoratív eleme lehet a nappalinak akkor is, ha éppen nem néznek rajta semmit.

A vertikális tévé ugyan elsőre furcsa ötletnek tűnik, de ha belegondolunk, az ilyen típusú monitorok már elterjedtek például a programozók körében, akik hosszú kódsorokkal dolgoznak. A tévét eleinte csak Koreában fogják árusítani több mint 1600 dolláros áron (kb. nettó 451 ezer forint), hazai megjelenésről egyelőre nincsenek információink. Több képet itt nézegethet róla:

Galéria
Forrás: Samsung

Ajánlott videó

Olvasói sztorik