Tech

Egy dolgot már biztosan tudunk a Samsung Galaxy Note10-ről

A Samsung februárban mutatta be a Galaxy S10 termékcsaládot, és azóta sem álltak le az új készülékek bejelentésével, elég csak az alig két hete leleplezett Galaxy A80-ra gondolni, ugyanakkor idénre még van minimum egy nagy dobásuk, a hagyományosan nyár végén érkező Note-termékvonal legújabb darabja, ami nagy valószínűséggel Samsung Galaxy Note10-ként kerül majd forgalomba.

A Samsung megint emelte a tétet: kipróbáltuk mind a négy Galaxy S10 telefont
A Samsung bemutatta Galaxy S10, S10+, S10e és S10 5G nevű készülékeit, amiket az elsők között vehettünk a kezünkbe Londonban.

A bemutatóig még legalább négy hónap van hátra, de pletykák már bőven akadnak a készülékkel kapcsolatban, sokan például arról beszélnek, hogy a Galaxy S10 termékcsaládhoz hasonlóan idén a Note is kap egy olcsóbb, szerényebb képességű változatot, ami Note10e néven kerülhet forgalomba.

Ennek bőven lehet valóságalapja, főleg, ha figyelembe vesszük az információt, amit már biztosan lehet tudni: a Galaxy Note10 már olyan készülék lesz, ami képessé válik a következő generációs 5G hálózatok használatára. Mindezt Hans Vestberg, az amerikai Verzion távközlési és telekommunikációs vezetője kotyogta el a cég első negyedéves pénzügyi jelentése közben.

Samsung Galaxy Note9. Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

Mindez sokakat nem érhet meglepetésként, hiszen jön a Samsung Galaxy s10 5G-s verziója, amitől a Note-széria nem maradhat le, hiszen ez a termékvonal mindig is olyan modelleket sorakoztatott fel, amikbe a gyártó belepakolta az összes elérhető csúcstechnológiát. Ezek után pedig bőven logikusnak tűnik, hogy az 5G-s verzió mellett a Samsung kiadjon egy olcsóbb, a következő generációs hálózatok használatára még nem képes verziót is, ugyanis az 5G-hez szükséges chip valószínűleg meg fogja dobni az alapmodell amúgy sem alacsony, bőven 300 000 Ft feletti árcéduláját.

Arra pedig nyugodtan fel lehet készülni, hogy az elkövetkezendő hónapokban egyre több 5G-képes készülékről fogunk hallani, hiszen a következő generációs mobilhálózatok megjelenése már tényleg itt van a nyakunkon. A Deutsche Telekom első 150 5G-s antennája már 2019 első negyedévében működni fog a cég európai hálózataiban (többek között Magyarországon is), és épp tegnap számoltunk be arról, hogy már el is indult az első kereskedelmi 5G hálózat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik