Tech

Kiderült, mennyibe fog kerülni az 5G-s Samsung Galaxy S10

Évek óta szó van róla, de hamarosan tényleg világszerte valósággá válnak a következő generációs, 5G-s mobilhálózatok, amik – többek között – minden korábbinál gyorsabb adatforgalmat biztosítanak a mobiltelefonoknak. Ahhoz viszont, hogy ezt kihasználhassuk, olyan készülékekre lesz szükség, amik képesek csatlakozni ezekhez a hálózatokhoz. A nagyobb gyártók éppen ezért jelentik be sorra az olyan mobilokat, amik képesek lesznek kihasználni az 5G nyújtotta előnyöket.

A Huawei első ilyen készüléke az összehajtható Mate X, az LG-nél a V50 ThinQ tudja az 5G-t, a Samsung pedig a Galaxy S10 termékcsalád többi tagjával együtt mutatta be a Galaxy S10 5G-t, ami a világon elsőként Dél-Koreában lesz kapható április 5-től. A február végi bemutató során a készülék árát ugyan még nem lehetett tudni, de a napokban erről a részletről is lehullott a lepel, és ahogy az LG V50 ThinQ esetében, itt sem olyan horribilis az ár, mint ahogy azt sokan korábban gondolták.

Nem olcsó, de olcsóbb, mint sokan gondolták – Fotó: Samsung

A következő generációs hálózatok kezelésére képes Samsung Galaxy S10 5G mobil 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt változata 1,39 vonért lesz beszerezhető Dél-Koreában, ami átszámítva nagyjából 350 000 Ft-ot jelent. Ez nem kevés pénz, de ha azt vesszük figyelembe, hogy Galaxy S10+ ára 340 000 Ft környékén indul, akkor kijelenthető, hogy a gyártónak sikerült kordában tartani az árakat, annak ellenére, hogy a készülékben már ott van az 5G kezelésére alkalmas, egyelőre még nem túl olcsó technológia.

A közel 350 ezres árcédula ugyanakkor még mindig elég magas az LG 5G-s telefonjához képest, és ez még csak a kezdet, hiszen az 512 GB háttértárral szerelt verzió még ennél is drágább, az 390 000 forintnak megfelelő vonért kerül majd forgalomba Dél-Koreában.

Samsung Galaxy S10 5G specifikációk

  • Kijelző: 6,7 hüvelykes Wide Quad HD+ Dynamic AMOLED, 19:9 képarány
  • Processzor: 8 nanométeres, nyolcmagos Exynos 9820
  • Memória/tárhely: 8 GB+256 GB
  • Hátlapi kamerarendszer: 16 MP (f/2,2); 12 MP (f/2.2) széles látószög; 12 MP (f/2.4) telefotó
  • Előlapi kamera: 10 MP (f/1.9)
  • Akkumulátor: 4500 mAh
  • Egyéb: kijelző alá épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés, AKG hangszórók, Dolby ATMOS, USB-C port, wireless powershare, fast wireless charing 2.0, IP68
  • Rendszer, kezelőfelület: Android, One UI (1UI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik