Tech

Rengeteg pénzt követel egy tini az Apple-től, amiért kellemetlen helyzetbe hozták

A 18 éves Ousmane Bah-t tavaly novemberben tartóztatták le New York-i otthonában, miután a vádak szerint lopott egy Apple Store-ból. Egy Bostonban elkövetett bűncselekménnyel vádolták meg, de a tanuló tagadja a dolgot, és állítása szerint az elkövetés időpontjában még csak nem is tartózkodott a helyszínen, mivel Manhattanben vett részt a végzősök bálján. Az ellene kiadott elfogatóparancson is egy olyan fotó szerepelt, ami nem őt ábrázolta.

Bah ezek után a napokban be is perelte az Apple-t, és egymilliárd dollár (281 milliárd forint) kártérítést követel a cégtől, amiért tévesen gyanúsították meg, ezzel kellemetlen procedúrának kitéve őt. Állítása szerint az Apple arcfelismerője hibásan azonosította őt a valódi elkövető helyett, aki több alkalommal is elemelt eszközöket különböző Apple boltokból.

A fiú elmondása szerint korábban már elhagyott egy fénykép nélküli igazolványt, amit a nyomozók feltételezése szerint a tolvaj megtalálhatott, és azt mutathatta be az Apple Store-okban. Így Bah nevét tévesen a valódi elkövető arcához köthette a cég arcfelismerő rendszere, amit a gyanús személyek kiszűrésére és követésére használnak az Apple üzleteiben.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik