Tech

A Huawei legújabb szabadalma arra utal, hogy a Mate 30 Pro is elhagyja az előlapi kamerát

A LetsGoDigital értesülései szerint a Huawei még tavaly novemberben nyújtott be egy szabadalmat az illetékes hivataloknak, ami idén februárban 28-án vált nyilvánossá, és ez alapján a kínai gyártó egy olyan egyedi készüléken dolgozhat, aminek a hátlapjára egy extra kijelző kerül.

A cég következő csúcstelefonja az őszre várt Mate 30 Pro, és az információt megszellőztető portál arra tippel, hogy a Huawei ezzel a megoldással szabadulna meg az előlapi kamerától az új készülék esetében.

Ez lehet az új trend, amit a Samsung Galaxy A80 indított el.

A LetsGoDigital a nyilvánossá tett szabadalom alapján készített is egy lehetséges dizájnt, amin jól látható, hogy mi a célja a gyártótól szokatlan hátlapi képernyőnek: biztosítaná a jó minőségű szelfik készítésének lehetőségét, így az előlapra már nem kellene ehhez szükséges extra kamerákat szerelni.

Extra képernyő a hátlapon, és periszkópos hátlapi kamera. Fotó: LetsGoDigital

A szabadalom alapján ugyanakkor látszik, hogy az előlapon továbbra is ott a csepp alakú szenzorsziget, ami arra utal, hogy a Mate 20 Próban debütált arcfelismerés bekerülhet a Mate 30 Próba is, és az ehhez szükséges szenzor kaphat helyet a képernyő tetején látható notch közepén.

A pletykák ezen kívül arról szólnak, hogy a Huawei következő csúcskészülékének hátlapján is három kamera kap majd helyet, amiből az egyik ugyanolyan periszkópos megoldással fog átlagon felüli zoomot biztosítani, mint a P30 Pro esetében. Mindezt persze érdemes kellő távolságtartással kezelni, hiszen a Mate 30 Pro bemutatójáig még legalább fél év van hátra, szóval könnyen előfordulhat, hogy a fenti találgatásokból szinte semmi nem fog megvalósulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik