Tech

Megszólalt a Samsung az eltört hajlítható mobilokkal kapcsolatban

A Samsung február végén, a Galaxy S10 termékcsalád bemutatója után rántotta le a leplet az első hajlítható kijelzős telefonjáról, a Galaxy Foldról, amit megdöbbentően magas, 1980 dolláros áron kínálnak – ez nagyjából 560 000 forintot jelent átszámolva, méghozzá mindenféle adók nélkül.

A méregdrága telefon a világ több pontján május elején kerül a boltok polcaira (magyarországi forgalmazásról nincs információnk), és a gyártó a napokban ki is küldött néhány tesztpéldányt a legnagyobb médiumoknak, akik közül három is arról számolt be, hogy a hajlítható kijelzős mobil lényegében azonnal megadta magát, és mindenhol a kijelzővel akadt probléma. A The Verge újságírója saját bevallása szerint semmilyen extrém helyzetnek nem tette ki a telefont:kinyitotta, használta, becsukta és zsebre tette, de már ez is elég volt ahhoz, hogy a Galaxy Fold villámgyorsan megadja magát. Külön ironikus, hogy a cég elmondása szerint egyébként vagy 200 ezer hajlítást kibír az eszköz.

A dél-koreai cég a kiakadt hangvételű cikkek után közleményben reagált, amiben elmondta, hogy minden megtört mobil esetében egyenként fogják kivizsgálni az okokat. Külön foglalkoznak azokkal az esetekkel, amelyek során a felhasználó a védőfóliát is eltávolította a kijelzőről, ezt a lépést a gyártó egyébként nem tanácsolja. Ugyan a teszterek figyelmét senki nem hívta fel erre, a Samsung egyrészt ezzel a lépéssel is magyarázza azt, hogy a kijelzők meghibásodhattak.

Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor azokkal a mobilokkal, amiken rajta maradt a plusz réteg? A visszajelzések szerint azokkal sem volt minden rendben. A The Verge cikke szerint a kijelzőn feltűnt neki egy dudorodás, ami után a panel is eltört, mindössze egy nap használat után.

Azonnal tönkre megy a Samsung méregdrága hajlítható kijelzős telefonja
Volt olyan tesztelő, akinél egy napot sem bírt ki a forradalminak beharangozott kijelző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik