Tech

A Facebook leszámol a fájdalmas értesítésekkel

Korábban már írtunk róla, hogy egy előrejelzés szerint az évszázad végére a világ legnagyobb közösségi oldalán, a jelenleg több mint 2,7 milliárd aktív felhasználóval rendelkező Facebookon több olyan profil lehet fenn, ami halottakhoz tartozik, mint amennyi az élő, aktív felhasználóké.

Ebben szerepet játszik majd az, ahogy a Facebook az elhunytak fiókjait kezeli, mivel nem törlik automatikusan a halottak profiljait. Ha hozzátartozónk elhunyt, kérhetjük, hogy a Facebook nyilvánítsa emlékoldallá profilját, így a továbbiakban nem tűnik fel a születésnapi emlékeztetőkben, és a Kit ismerhetek? ajánlófunkcióban sem.

A cég most még több újítást eszközöl annak érdekében, hogy a gyászoló hozzátartozók, barátok érzelmeit ne zaklassa fel, és ehhez algoritmusokat hív segítségül. Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy újabb intézkedéseket vezetnek be az emlékoldalakra vonatkozóan: a későbbiekben még erőteljesebben lépnek fel az ellen, hogy a felhasználók halott ismerősüket viszontlássák az eseményekben ajánlott meghívottként, vagy értesítést kapjanak a szülinapjukról.

Külön szekciót kapnak az ismerősök megemlékezései – Forrás: Facebook

A közösségi oldal nemrég kezdte el szűkebb körben élesíteni új Tributes nevű szekcióját is az emlékoldalakon. Az elhunytak oldalain ez egy külön üzenőfal-felület, ahol az ismerősök és barátok emlékeket oszthatnak meg, posztokat tehetnek közzé.

Ugyan a hagyatéki kapcsolattartók továbbra sem tudnak majd belépni az elhunyt fiókjába, de ezt a dobozt is ők moderálhatják: dönthetnek a posztok láthatósági beállításairól, vagy akár törölhetik is azokat.

Az újítás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de heteken belül világszerte is megjelenik.

Csak idő kérdése, és halottak lephetik el a Facebookot
Az évszázad végére több lesz a halott, mint az élő profil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik