Tech

A Google egyik legjobb szakemberét csábította át az Apple

A nagy techcégek sorra próbálják beelőzni a riválisokat mesterségesintelligencia-kutatás terén, és addig is képesek elmenni, hogy egymás szakembereit szipkázzák el. Most az Apple tett szert egy igazán nagy fogásra: sikerült átigazoltatniuk a területen nagykutyának számító Ian Goodfellow-t, aki előtte a Google csapatát erősítette, korábban pedig az Elon Musk által alapított OpenAI-nál is dolgozott.

A mérnök ugyan még csak 34 éves, de már jól ismert a szakmában arról, hogy ő találta ki a generatív ellenséges hálózatok (GAN) koncepcióját, aminek lényege, hogy két mesterséges intelligencia egymás segíti a tanulásban, ezzel pedig hatalmas befolyást gyakorolt a terület aktuális trendjeire.

Erről korábban mi is írtunk:

A Google összeereszti mesterséges intelligenciáit
Együtt hatékonyabban tanulhatnak a neurális hálózatok.

A CNBC szúrta ki, hogy Goodfellow frissítette LinkedIn-profilját, ahol már az szerepel aktuális munkahelyeként, hogy az Apple Special Projects nevű csoportjának gépi tanulásért felelős igazgatói posztját tölti be.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple a Google-től csakliz el tehetségeket MI-terén, tavaly áprilisban a Google MI-részlegének vezetője, John Giannandrea fogadta el az ajánlatukat, aki a keresőcégnél Goodfellow főnöke is volt egykor.

A techcégek számára az MI kiemelten fontos versenyterület, hiszen manapság már minden a személyre szabott felhasználói élményről, az arcfelismerésről és az intelligens fotózásról szól, ráadásul az önjáró autók rendszeréhez is tanulni képes algoritmusokra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik