Tech

Ez lehet az Apple eddigi legnagyobb beégése

Az Apple nagyjából másfél éve, az iPhone X-szel és az iPhone 8 okostelefonokkal párhuzamosan jelentette be, hogy dolgoznak az AirPower névre keresztelt vezeték nélküli töltőn, amivel a vállalat akkori ígéretei szerint akár három eszköz (telefon, okosóra, fülhallgató) is tölthető lesz egyszerre. A kiegészítőnek eredetileg már 2018 első felében meg kellett volna jelennie, de a kütyü még az egy évvel későbbi telefonleleplezős rendezvényen sem bukkant fel, és sokan már akkor arról pletykáltak, hogy

az almás cég saját vezeték nélküli töltője sosem fog elkészülni.

Végül a szkeptikusoknak lett igazuk, ugyanis az Apple bejelentette, hogy elkaszálták az AirPowert: a vezeték nélküli töltő sosem kerül forgalomba, méghozzá azért, mert a cég nem tudott olyan terméket tető alá hozni, ami megfelelt volna a vállalat hardverek felé támasztott magas elvárásainak.

Fotó: Apple

Habár az mindenképpen dicséretes, hogy az Apple nem akar drága gagyit sózni a vásárlóira, a bejelentés több szempontból is a cég eddigi legnagyobb égése. A pár nappal korábban bejelentett vadiúj AirPods fülhallgatókat például még úgy reklámozták, hogy az vezeték nélküli is tölthető lesz – itt nyilván arra céloztak, hogy az AirPower által, bár az tény, hogy hazugságnak semmiképp nem nevezhető az állítás, hiszen más gyártók megoldásaival jó eséllyel kompatibilis lesz a termék.

Az AirPower elkaszálás ugyanakkor nemcsak ezért ciki, de azért is, mert a cég összes komolyabb konkurense (Samsung, Huawei stb.) már régen előállt a saját működő termékével, sőt már a névtelen kínai cégek is megoldották, hogy negyven dollárért kínáljanak olyan kiegészítőket, amik probléma nélkül képesek egyszerre akár több kütyü vezeték nélküli töltésére –  és ebbe a körbe beletartoznak az egyre inkább terjedő technológiát támogató iPhone okostelefonok is.

Vajon mennyi értelme van egy 40 dolláros vezeték nélküli töltőnek?
Mielőtt rátérnénk a tesztalanyunk bemutatására, azt érdemes tisztázni: a vezeték nélküli töltés még mindig nem annyira vezeték nélküli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik