Tech esport

Ősszel jön a legendás konzol új kiadása

Korábban már többször írtunk arról, hogy hatalmas divatja van manapság a harminc évvel ezelőtti játékkonzolok feltámasztásának: a Nintendo újra kiadta a legendás NES és SNES gépeket, miniatűr méretben, előre telepített játékokkal, és a mai tévékkel kompatibilis rendszerekkel, a siker pedig nem maradt el, hiszen dollármilliókat kerestek a nosztalgikus kütyükkel.

A trendből természetesen a SEGA sem akar kimaradni, és már tavaly bejelentették, hogy piacra dobják Mega Drive Minit, ami a már több mint harminc éves Sega Mega Drive miniatürizált változata lesz, szintén előre telepített klasszikus játékokkal. A megjelenést eredetileg 2018-ra tervezték, de jócskán csúszik: a hivatalos megjelenési dátum végül 2019. szeptember 19.

A cég emellett végre azt is bejelentette, hogy milyen címekkel érkezik a konzol, az összesen negyven programból egyelőre tízet lepleztek le: a Castlevania: Bloodlines, Sonic: The HedgehogEcco the Dolphin, Comix ZoneGunstar Heroes, Altered Beast, Space Harrier II, Shining Force, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, ToeJam & Earl szoftvereket.

Külsőre a Mega Drive Mini gyakorlatilag az apró mása az eredeti gépnek, két kontrollerrel érkezik a játékosokhoz, és lesz rajta HDMI port is. Az ára 80 dollár lesz, azaz körülbelül nettó 22 ezer forint.

A Mega Drive a 90-es évek egyik legnépszerűbb konzolja, világszerte 30 milliót értékesített belőle a gyártó, és már azok közé a gépek közé tartozott, amit hazánkban is meg lehetett vásárolni, és rengeteg akkori gyerek nagy álma volt, a ráncfelvarrott utódjával, a Sega Mega Drive II-vel egyetemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik