Tech

Egy filléres Samsunggal rohangál az Apple nagybefektetője

A világ harmadik leggazdagabb embere, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakemberének számító Warren Buffett annak ellenére, hogy az Apple 5,5 százalékát birtokolja, meglepő mód nem iPhone-felhasználó. Buffett a CNBC egyik műsorában mutatta meg, mit használ a mai prémium csúcsmobilok helyett: egy 20 dolláros (kb. 6000 forint), kihajthatós, nyomógombos Samsung SCH-U320-at.

„Ez itt a telefonom. Alexander Graham Bell adta még kölcsön, de elfelejtettem neki visszaadni.” –viccelt az idejétmúlt modellel.

Samsung SCH-U320 – Forrás: eBay

Mint kiderült, van egy iPhone X csúcsmobilja is, de azt még nem vette használatba, a kis Samsung pedig már jó ideje szolgálja őt.

Az egyik srác küldött nekem egyik nap egy X-et, de még nem használom. Nagyon kedves srác, még azt is elmagyarázta, hogyan kell használni. Szerintem azt hitte, hogy egy háromévesnek ír. Írt nekem egy nagyon szép levelet, és megmagyarázta, mit csináljak vele – nem fog megharapni a telefon, vagy ilyesmi. Hamarosan összeszedem a bátorságomat, és lépni fogok!” – mesélte.

Buffett az iPadet viszont nem nélkülözi, elmondása szerint azon bújja a tőzsdei híreket és figyeli az árfolyamokat.

A tőzsdemágus arról is beszélt, hogy az Apple megengedhet magának 1-2 rosszabb döntést, ha egy új piacra való belépésről van szó, beleértve a szórakoztatóipart. (Az almás cég hétfőn leplezte le saját streaming szolgáltatását.) Korábban is arról beszélt, hogy nem a rövidtávú pénzügyi eredmények teszi vonzóvá szemében az Apple-t, hanem az erős márka és ökoszisztéma.

Négy vadiúj szolgáltatást leplezett le az Apple
Az Apple szokásos tavaszi eseményén a hardverek és szoftverek helyett a szolgáltatások voltak a fő téma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik