Tech

Rég várt funkciót kaphat az iPhone 11

A Samsung az év elejét már erősen megnyomta a Galaxy S10-csúcsmobilok bemutatásával, de még vissza van a Galaxy Note 10 is, az Apple-nek pedig szintén valami komolyat kell villantania az ősszel bemutatkozó iPhone 11-gyel. A dél-koreaiak készülékein már bemutatkozott az oda-vissza töltés (Wireless Powershare), ami lehetővé teszi az eszközök közti töltést kábelek nélkül, és a Huawei is bemutatta már saját megoldását a Mate 20 Próval.

A legtöbbször hitelesen szivárogtató japán Macotara blog szerint pedig az almás cégnek is lesz erre válasza. Az iPhone 11 is oda-vissza töltéssel jöhet, amivel a cég olyan kiegészítői is tölthetők lesznek mobil segítségével, mint az Apple Watch, vagy az AirPods. A csúcsmobil így egyben powerbankké is válik, aminek valljuk be, csak akkor lesz haszna, ha lesz miből adnia – nem véletlen, hogy akkumulátor terén is combosabb eszközt sejtenek a szakértők.

Az elemzők és források szerint az Apple nagy hangsúlyt fektet a töltés fejlesztésére, de a Lightning-csatlakozót nem váltják le USB-C portra. A töltőkábel viszont az eddigi 5 watt helyett 18 watt energiaátvitelre lesz képes, amivel jóval hamarabb teletankolható lesz az almás mobil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik