Tech

Új funkcióval bővült a Google Térkép, megjöttek az események

Néhány véletlenszerűen kiválasztott Android felhasználó számára nagy meglepetéseket tartogathat a Google Térkép: a keresőóriás hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi az új funkcióját, amelyben magán a térképen lehet majd eseményeket elhelyezni. Az Android Police vette észre, hogy néhány felhasználó már tud eseményt létrehozni, de egyelőre nem tiszta, hogy pontosan ki kapta meg ezt a funkciót, és hogy mikor lesz szélesebb körben elérhető.

Kép: Android Police

Az egész úgy fog működni, mint a facebookos események, csak a térképen lehet majd őket megadni, a nyilvánosra állítottakat pedig mindenki láthatja majd. Most még akadozik a szolgáltatás, néhányan annak ellenére sem tudnak eseményt csinálni, hogy a funkció megjelenik számukra, és a képfeltöltéssel is akadnak gondok. Egyértelmű, hogy

ez a teszt még nagyon kezdeti stádiumban van.

Egyelőre még csak nyilvános eseményeket lehet létrehozni a térképen, kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán privát verzió – erre azért jó lesz majd figyelni, hiszen tényleg mindenki láthatja az esemény részleteit és a fotókat is, ha felbukkan egy ilyen az alkalmazásban. Akinek él már a funkció, az a Contribute fülön tudja létrehozni az eseményt, majd megadni a részleteket, esetleg képeket is feltölteni hozzá. Az Android Police szerint néhány órás csúszással még számolni kell, mire a térképen is megjelenik a dolog, ez vagy azért van, mert a Google még teszteli a rendszert, vagy azért, hogy a nyilvánossá válás előtt a felhasználó tudja még szerkeszteni az eseményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik