Tech

Így még nem rejtettek el kamerát mobilon

A Notebook Italia által közzétett renderképek szerint a ZTE mobilgyártó is a kicsúsztatható kamerák gondolatával kacérkodik. A kínai cég a Huawei-hez hasonlóan a készülék belsejében rejtené el a szenzorokat, amiket egy panelen lehetne kicsúsztatni vízszintesen a mobilból. Az egyelőre ZTE Axon S kódnéven emlegetett modellben egyaránt elbújtatnák a három hátlapi, valamint az egy darab előlapi szenzort.

Fotó: Notebook Italia

A triplakamera-rendszer egy 48 megapixeles főegységet, egy 19 megapixeles másodlagos szenzort, valamint egy ötszörös optikai zoomot foglalhat magába. A portál szerint az egyik kamera fényviszonyoktól függően lenne képes váltogatni f/1.7-es és f/2.4-es rekeszértékek közt, míg egy másikat fix f/3.8-as apertúra jellemezhet.

A készülék minden bizonnyal támogatni fogja az 5G-t is, de ennél többet nem tudni róla, sem a hozzávetőleges árról, sem arról, hogy mely országokban és mikor válhat elérhetővé, és persze azt sem kell készpénznek venni, hogy tényleg kiadják.

Ámulni fog, mit tudnak 2019 okostelefonjai
Összeszedtük, mik lesznek a jövő évi trendek.

A kicsúsztatható kamera vélhetően idén még nagyobb szerephez jut, és ahogy a panelba vájt kameralyuk, ez is közkedvelt megoldássá válhat az egyre vékonyabb kávákra törekvő gyártók körében. Az oldalasan kicsúsztatható szenzorok ötlete viszont viszonylag új, mert az eddigi készülékeken a mobil tetején pattant ki (Vivo Apex, Oppo Find X), és még a szétcsúsztathatós kamerapanelek közt is újszerű a ZTE megközelítése, mert a Huawei függőleges irányban gondolkodik.

Szétcsúsztatható mobilon dolgozhat a Huawei
Újféle megoldással rejtenék el a szelfikamerát a kínaiak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik