Tech

Meglepő eredményt produkált a Huawei P30 Pro

Már csak nyolc nap, és a Huawei hivatalosan is lerántja a leplet a P30 készülékcsaládról, ami a P30 Lite, P30 és P30 Pro mobilokból áll. Hétvégén még arról írtunk, hogy sok meglepetésre nem lehet számítani a március 26-án esedékes párizsi bemutató kapcsán, ugyanis lényegében minden kiszivárgott a két erősebb okostelefonról, viszont bizonyos értelemben tévedtünk, hiszen máris felbukkant egy újabb meglepő információ a P30 Pro háza tájáról, bár sokan aligha fognak örülni neki.

A pontos specifikációkat megszellőztető GSMArena szúrta ki, hogy a VOG-L29 kódnéven futó P30 Pro már megjárta az AnTuTu teljesítménymérő portált is, viszont az oldal igencsak érdekes eredményre jutott. A Kirin 980 processzorral és 8 GB RAM-mal szerelt készülék mindössze 286 152 pontot ért el, ami főleg azért meglepő, mert csak kevéssel több, mint a tavaly bemutatott Huawei Mate 20 értéke, és jócskán elmarad a kínai gyártó jelenlegi zászlóshajójától, a Mate 20 Prótól, ami 302 985 pontot ért el – és akkor a Prót leköröző Samsung Galaxy S10+-ról és a Honor View20-ról még nem is beszéltünk.

Íme a Huawei P30 Pro – Fotó: MySmartPrice

Hogy a P30 Pro teljesítménye miért gyengébb, mint sokan várták, arra egyelőre nincs magyarázat, ugyanakkor azt érdemes figyelembe venni, hogy a kiszivárgott eredmény következhet abból, hogy a tesztkészüléken még nem a végleges szoftver futott. Napokkal a bemutató, hetekkel a megjelenés előtt erre van esély, szóval messzemenő következtetéseket ebből még kár lenne levonni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik