Tech

Redmi 7: okostelefon korrekt hardverrel, méghozzá megfizethető áron

A kínai Xiaomi márkát és a kifejezetten olcsó okostelefonjaikat manapság valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, ugyanakkor azt valószínűleg kevesen tudják, hogy a gyártó új almárkát indított (mint a Huawei a Honorral) a korábban már bejáratott Redmi névvel, és a cég már le is leplezte az első így futtatott telefonját, a Redmi 7-et (nem összekeverendő a Redmi Note 7-tel), ami főleg azoknak lesz csábító, akik a lehető legjobb hardvert szeretnék megszerezni a lehető legbarátságosabb összegért.

A frissen bejelentett készülék 6,26 hüvelykes HD+, Gorilla Glass 5 védelmű kijelzővel kerül forgalomba, a minden esetben színátmenetes burkolat alatt pedig egy Snapdragon 632 processzor, 2/3/4 GB RAM, 16/32/64 GB tárhely, illetve egy 4000 mAh-es akkumulátor kapott helyet, ráadásként a mobil a p2i szabvány szerint cseppálló, tehát zuhanyozni nem lehet vele, de egy kis eső például nem fog ártani neki.

Fotó: Xiaomi

Hiába beszélünk belépő szintű mobilról, a hátlapon egy duálkamera rendszer kapott helyet: egy 12 megapixeles főegységgel, illetve egy 2 megapixeles mélységélességet mérő szenzorral. Szelfiket ugyanakkor egy 8 megapixeles előlapi kamerával lehet készíteni, ami egy csepp alakú szenzorszigetben kapott helyet a kijelző tetején, és ez az egység lehetővé teszi az arcfelismeréses feloldást is. A hátlapon ugyanakkor megtaláljuk a mára hagyományossá vált ujjlenyomat-olvasót is.

A legfontosabb ugyanakkor az ár: a 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel szerelt változat mindössze 104 dollár (kb. 29 000 Ft), a 3 GB/32 GB-os verzió 119 dollár (kb. 33 000 Ft), míg a legcombosabb 4 GB/64 GB-os változat 149 dollár (kb. 41 000 Ft) környékén kapható, szóval ha valaki normálisan használható belépő szintű telefonra vágyik, de nem akar sokat költeni rá, annak érdemes lesz figyelni a magyar megjelenést, mert a Redmi 7 tényleg egész korrekt hardvert kínál, méghozzá abszolút megfizethető áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik