Tech

Nem várt következménye volt a Facebook leállásának

A Telegram nevű üzenetküldő app üzemeltetői szerint 3 millió új regisztrálót köszönhet a program annak, hogy a Facebook több mint tíz órán keresztül akadozott világszerte. Az alapító Pavel Durov osztotta meg üzenetben a számot, és megjegyezte, hogy a hárommillió az elmúlt 24 órában jött össze.

Durov nem nevezte meg pontosan, hogy a dolog a Facebook leállása miatt van-e így, és nyilván ezt nem is lehet objektíven mérni, de annyi biztos, hogy azért köze volt a megnövekedett felhasználószámhoz a legnépszerűbb közösségi oldal hibájának. A Facebook és az Instagram tegnap este kezdett akadozni, a leállások pedig több mint tíz órán keresztül tartottak.

Fotó: JOEL SAGET / AFP

A Telegram alapítója egyébként oda is szúrt Zuckerbergéknek egy kicsit az üzenetében: „Szuper. Rendes adatvédelmünk van és elég hely mindenkinek.”

A TechCrunch felvette a kapcsolatot a Telegram egy dolgozójával, aki azt nyilatkozta, hogy az ilyen leállások idején mindig megugrik a regisztrálók száma, de azt is érdemes megjegyezni, hogy egyre általánosabb a Facebook iránti bizalmatlanság, és ez is hozhatja az új felhasználókat a Telegramra.

A Telegram tavaly jelentette be, hogy átlépte a 200 milliós havi aktív felhasználót, annak ellenére, hogy több országban korlátozottan vagy egyáltalán nem lehet használni, többek között amiatt, mert nem hajlandó kérésre sem feloldani a titkosítási protokolljait, és nem szivárogtat ki felhasználókról információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik