Tech

Nagyon furcsa jelenséget fotóztak le az űrből

A Nemzetközi Űrállomásról folyamatosan élőben készül videó, amelyen látható, hogy éppen milyen kép tárulna a szemünk elé, ha kinéznénk az ablakán. Ezen a videón tűnt fel néhány embernek egy látszólag óriási, hosszú fehér csík a bolygó atmoszférájában, amelyről persze nagyon kevesen tudták azonnal, hogy mi is lehet. Megindultak az összeesküvés-elméletek, YouTube-on sokan már arról beszélnek, hogy ez egy dimenziókapu lehet, de az a minimum, hogy mesterséges, és ideje lenne az építőjének magyarázatot adnia.

A valóság persze ezúttal is sokkal kevésbé drámai: egy egyszerű felhőképződményről van szó, ami korántsem olyan hosszú, mint amilyennek a felvételen tűnik.

A The Sunnak mondta el egy meteorológiai szakértő, hogy a hosszú csík tulajdonképpen egy nagyon ritka felhőfajta, amely alacsony nyomású viharban jön létre. A jelenség egy extratropikus ciklonban képződő felhő széle, és nincs benne semmi mesterséges, sem másvilági.

Az, hogy ilyen hosszúnak tűnik, csak a felvételi szögnek és az arányok eltolódásának köszönhető – valójában nem húzódik végig a fél bolygón, csak egy kisebb területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik