Tudomány

Különös formájú felhő ijesztette halálra a japánokat

Nem mindennapi látvánnyal kényeztette a természet a járókelőket.

Több kép is megjelent a múlt héten egy különös égi jelenségről, ami akárhonnan is nézzük, egy gömb formájú felhőt ábrázol. A beszámolók szerint a fotósnak csak pár másodperce volt megörökíteni a furcsa képződményt, mert mire lőtt pár fotót, a felhő el is vesztette a formáját.

rollcloud_japan

A Tokiótól délre, Fujisawa városa mellett megjelenő felhők egyébként nem az első ilyen természeti jelenségek. Még 2015-ben szintén láttak valami ehhez hasonlót, és furcsa módon ezt is Japánban.

És hogy mi is ez valójában?

Az első, általános tipp az volt, hogy egy úgynevezett csőfelhőről van szó, vagy annak maradványa látszik az égen. Ez egy nem annyira ritkán előforduló felhőtípus, de ahogy a következő videóból is kiderül, egészen más formájú. Főleg hengeres.

A szakértők sajnos nem tudnak semmi extrémmel, vagy tudományos-fantasztikussal szolgálni az üggyel kapcsolatban, és az a legerősebb tipp, hogy egy teljesen átlagos gomolyfelhőről, vagy annak maradványáról van szó. Todd Lane, a Melbourne-i Egyetem légkör kutatója szerint a fotós jó időben volt jó helyen és ezért sikerült ezt a különleges felhőt megörökítenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik