Tech

Itt a Huawei újabb ütős, de egész olcsó duplakamerás okostelefonja

A Huawei a napokban mutatta be a legújabb okostelefonját, a Y7 modell 2019-es változatát, ami többek között 6.25 hüvelykes kijelzővel, 13 megapixeles kamerával, két napos üzemidőt biztosító akkumulátorral és egy nyolcmagos Qualcomm processzorral várja a felhasználókat.

Az Y7 2019 Dewdrop kijelzőt kapott, ami elsőként a Huawei Mate 20 szériájában mutatkozott be tavaly októberben. A készülék 86,7 százalékos képernyő-test aránnyal rendelkezik, és a gyártó eddigi legkisebb szenzorszigetében kapott helyet a 8 MP-es f/2.0 előlapi kamera. A hátlapon ugyanakkor egy f/1.8 rekeszidejű 13 megapixeles, illetve egy 2 megapixeles f/2.4 rekeszidejű kamerát találunk.

Ezúttal sem ússzuk meg szenzorsziget nélkül – Fotó: Huawei

A mesterséges intelligencia által támogatott hátlapi kamerarendszer huszonkét különböző tárgyat és helyzetet ismer fel, és a korábbinál ötven százalékkal több fényinformációt képes rögzíteni. Éjszakai üzemmódban a készülék négy, gyors egymásutánban készített kép fényinformációit dolgozza fel egy végső képhez, és hasonlóképpen működik a HDR mód is. Ennek használata során a készülék három, különböző expozícióval készített képet használ fel egy végső, dinamikusabb kép elkészítéséhez. A HDR mód egyik specialitása a hátulról megvilágított tárgyakról készített képek – ennek hála a kamera azokat a tárgyakat is részletesen örökíti meg, amik a kép sötétebb részein találhatók.

Az Y7 2019 a Huawei legfrissebb Android O-alapú operációs rendszerét, az EMUI 8.2-t használja. A szoftver akkumulátorkímélő üzemmódja a nagyobb energiahatékonyság érdekében bizonyos, háttérben futó szolgáltatásokat letilt a telefonon, ezzel biztosítva a kiegyensúlyozott, zavartalan használatot. Ezek a funkciók összhangban működnek a 4000 mAh-s aksival, ami akár kétnapos üzemidőt biztosít általános, mindennapos használat mellett is. A készülék támogatja a gyorstöltést, valamint az 5V/2A töltést is.

Hátul duál kamerarendszer gondoskodik a normális minőségű fotókról – Fotó: Huawei

A készülék agya ugyanakkor egy Qualcomm Snapdragon 450 nyolcmagos processzor: a 14nm-es CPU nyolc nagy hatékonyságú ARM Cortex-A53 magot tartalmaz, amit egy Adreno 506 grafikai egység egészít ki 3 GB RAM társaságában. Az Y7 2019 32 GB-os tárhelye micro SD kártyával akár 512 GB-ra is bővíthető, és a telefon tudja a Face Unlock 2.0 arcfelismerést, illetve ujjlenyomat-olvasóval is fel van szerelve.

A Huawei Y7 2019 alkonyatkék, éjfekete és korallpiros színekben, idén márciustól lesz elérhető Magyarországon, a boltokban és szolgáltatóknál, 64 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik