Tech

Forradalmi kamerával érkezhet a Huawei P30 Pro

Ugyan már csak három hét van hátra, mielőtt a Huawei lerántja a leplet a legújabb csúcstelefonjairól, a szivárgásokat a kínai vállalat sem tudja megállítani, így szép lassan egyre több infó derül ki a P30 termékcsaládról. Most maga a cég marketingigazgatója, Clement Wong erősítette meg, hogy a P30 Pro egy új, periszkópos rendszerű „superzoom” kamerát is kap. Pontos számot már nem volt hajlandó megerősíteni, de az Android Central szerint a szenzor tízszeres optikai zoomot tesz majd lehetővé.  Wong elmondása szerint az ő általuk használt periszkópos rendszert korábban még senki nem alkalmazta, emellett nagy fejlesztéseket ígért a P30 Pro éjszakai módjában is, ami túlszárnyalja a „csak szoftveres” rendszereket használó konkurensek megoldását, például a Google Pixel Night Sight módját. Ennél több részletet nem árult el.

Így már sokkal nagyobb értelmet nyer egyébként az is, hogy Richard Yu vezérigazgató miért osztott meg egy holdról készített képet múlt hónapban, amit állítása szerint már a P30 Próval készített, mindenféle extra hardver nélkül.

Forrás: Huawei

Az Oppo a Mobil Világkongresszus keretén belül mutatott be nemrég elsőként 10-szeres optikai nagyításra képes kamerarendszert, de ezt az értéket trükkösen sikerült elérniük. A kamerát oldalasan szerelték be az okostelefonba, egy komponensbe helyezett lencse pedig periszkópként funkcionál. A prizma pedig 90 fokban töri meg a fényt, így válik lehetővé az optikai zoom. Érdekes lesz látni, hogy a Huawei megoldása mennyiben tér el ettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik