Tech

Új helyre költözik a Google csevegője

A Google Duo nevű videochat-szolgáltatása eddig csak okostelefonokon és táblagépeken volt elérhető mobilapp formájában. A cég  most asztali webes böngészőből is elérhetővé tette a csevegőt, ehhez egyszerűen csak a duo.google.com címre kell ellátogatni, használjunk akár Chrome, Firefox, vagy Safari böngészőt (eddig úgy tűnik, hogy Edge-en belül még vannak problémák).

Ha már van fiókunk, a bejelentkezés után rögtön láthatjuk is a névjegyeink listáját, de frissen is regisztrálhatunk pár kattintással, elég csak a telefonszámunkat megadni. A hívásokról értesítést is kérhetünk a böngészőnkben.

A Google nemrég a csoportos videóhívás lehetőségét is elkezdte tesztelni a szolgáltatásban, úgy tűnik, hogy erősen próbálnak felzárkózni az Apple FaceTime szolgáltatásához. Több tesztelő is csalódottságát fejezte ki viszont a létszám korlátozásával kapcsolatban: a Duón keresztül mindössze 7 személy vehet részt egy beszélgetésben, ami eléggé sovány a FaceTime által nyújtott legfeljebb 32 résztvevős csevegésekhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik