Tech

Ezért van ma egy krokodilvadász a Google főoldalán

A Google mai Doodle-je (ünnepi emblémája) Steve Irwin (A krokodilvadász) születésének 57. évfordulóját ünnepli, aki élete során rengeteget tett azért, hogy az emberek megismerjék a hüllők, főleg a krokodilok életét. A több mint tíz éve elhunyt Irwin nevéhez fűződik a népszerű The Crocodile Hunter, azaz A Krokodilvadász című tévés sorozat, amit Magyarországon is vetítettek. A férfi és családja sokat tett azért, hogy a vadállatok élővilágát védelmezzék.

Irwin 1962.02.22-én született Melbourne-ben, és már hatodik születésnapjára is egy pitont kapott ajándékba, akit Frednek nevezett el. Már kilencévesen megtanulta, hogyan kell krokodillal birkózni, később pedig szülei, Bob és Lyn Irwin létrehozták a Queensland Reptile and Fauna Parkot, itt nőtt fel Irwin krokodilok között és más hüllőktől körülvéve.

Fotó: Google

Természettudós feleségével, Terri Raines-szel 1991-ben ismerkedtek meg,  akivel nászútjukat sem a hagyományos módon töltötték: felvették a Krokodilvadász első részét, amit később több mint 100 országban sugároztak, és 500 millió nézőt vonzott a képernyő elé. A queenslandi Australia Zoo tulajdonosai és fenntartói voltak. 2006-ban egy tüskés rája támadta meg munka közben, ami halálos sérülést okozott neki.

Mi az a Google Doodle?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik