Lelepleződött a Huawei P30 Pro egyik nagy újdonsága

A cég ügyvezetője készített olyan képet, ami hivatalossá tesz egy régóta keringő pletykát.
Kapcsolódó cikkek

Bár a Huawei idén is ott lesz a barcelónai Mobil Világkongresszuson, a nagy telefonos eseményen a cég még nem mutatja be a P30 és P30 Pro csúcstelefonokat, helyette egy hajlítható kijelzős, 5G képes mobillal készülnek a kiállításra. A P30 termékcsalád hivatalos bemutatója március 26-án lesz Párizsban, de a cég ügyvezetője, Richard Yu máris leleplezte a Huawei P30 Pro csúcstelefon egyik nagy újdonságát.

A cég fogyasztói üzletágának vezetője a teliholdról készített egy fotót, és ezt osztotta meg a kínai közösségi médiában, ezzel megerősítve azt a régóta keringő, képekkel is illusztrált pletykát, hogy ez a készülék már négy hátlapi kamerával kerül majd forgalomba. Aki használt már Huawei telefont, azt tudja, hogy képeket lehet úgy is készíteni, hogy a készülék a bal sarokban automatikusan vízjelet tesz a fotóra, feltüntetve a készülék típusát, és azt, hogy hány Leica lencsével készült.

Fotó: Richard Yu / Weibo

Richard Yu nem kapcsolta ki ezt a funkciót a Hold fotózásakor, és a felirat a bal sarokban ugyan direkt el van mosva, de így is egyértelmű, hogy a fotó egy Huawei P30 Pro készülékkel készült (a szöveg ugyanis túl rövid a Mate 20 Pro névhez), a quad camera (négy kamera) feliratból pedig megmaradt a Q és az A.

A korábbi pletykák és kiszivárgott képek tehát beigazolódni látszanak, ugyanakkor dőreség lenne azt hinni, hogy mindez véletlen: a Holdról készült fotó egyrészt a cég által már tegnap beharangozott zoomolási képességeket reprezentálja, a négy hátlap kamera létezésének megerősítése pedig pont úgy lett időzítve, hogy szinte egy napra essen a Samsung hivatalos készülékbemutatójával, ahol többek között lerántják a leplet a „mindössze” három hátlapi kamerával szerelt S10 csúcsmodellekről.