Tech

Megvan, mikor láthatjuk a Huawei összehajtható kijelzős telefonját

Lassan minden mobilos cikkünkben leírjuk, de 2019-ben új trend gyűrűzik be az okostelefonok piacára: a hajlítható kijelző. A Samsung és a Xiaomi már konkrét példát mutattak a vadiúj technológiára, de többek között az LG, a Motorola márkát birtokló Lenovo, és persze a Huawei is arra készül, hogy még idén piacra dobjanak olyan készülékeket, amik rugalmas, összehajtható kijelzővel rendelkeznek.

Az egyre népszerűbb Huawei ráadásul a tegnapi nap során tartott sajtótájékoztatóján azt is elárulta, hogy mikor mutatják be az első ilyen készüléküket. A részletek Richard Yu, a vállalat vezérigazgatójának szájából hangzottak el (a videóban egy óra 11 perc környékén): ezek szerint a cég a februári Mobil Világkongresszus (MWC) keretén belül mutat be egy 5G-képes készüléket, ami a villámgyors mobilhálózatok elérése mellett összehajtható kijelzővel lesz felszerelve.

Ennél sokkal több ugyan nem derült ki a telefonról, de legkésőbb egy hónap múlva már sokkal többet fogunk tudni. Már csak azért is, mert a 24.hu is ott lesz Barcelonában az MWC-n, ahonnan jó eséllyel első kézből számolhatunk be a Richard Yu által említett készülékről.

Nyitókép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik