Tech

Elég komoly készülék lesz a Xiaomi Mi 9

A kínai Xiaomi ugyan csak február 20-án tervezi bemutatni a Xiaomi Mi 9 csúcstelefont (ugyanazon a napon, mint a Sasmung a Galaxy S10 termékcsaládot), de a cég már nem bír magával, és már napokkal a hivatalos leleplezés előtt elkezdték teleszórni az internetet mindenféle hasznos információkkal. A vállalat ügyvezetője a héten a kínai közösségi médiát árasztotta el jó minőségű képekkel a készülékről, és nem sokkal ezután újabb részletek láttak napvilágot.

Fotó: Xiaomi

Az már biztos, hogy a Mi 9 hátlapjára három kamera kerül, és a Xiaomi a MIUI fórumon már azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Honor View20-hoz hasonlóan a fő szenzor itt is 48 megapixeles lesz. A cég szóvivője, Donovan Sung ugyanakkor azt árulta el a Twitteren, hogy az okostelefon a vadonatúj Snapdragon 855 processzorral lesz felszerelve, ami a képességeit illetően hasonló erőt képvisel, mint a Huawei által tavaly bemutatott Kirin 980 chip.

Ennél többet egyelőre nem tudni, viszont már ez is elegendő lehet, hogy felkeltse azok érdeklődését, akik csúcstelefonban gondolkodnak, de nem szívesen fizetnek ki háromszázezer forintokat egy készülékért. Az ugyan biztos, hogy a Xiaomi Mi 9 sem lesz olcsó mulatság, de szinte biztos, hogy nem fog annyiba kerülni, mint a Huawei, a Samsung vagy éppen az Apple jelenlegi csúcstelefonjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik