Tech

Nagyon furcsa tévét talált ki a Samsung

Ugyan a Samsung körül mostanság a közelgő új Galaxy-csúcstelefonok és a 8K-s tévé miatt nagy az érdeklődés, egy nemrég benyújtott szabadalom arról árulkodik, hogy a dél-koreaiak nem hanyagolják az okosotthonos eszközök szektorát sem. A cég egy olyan keret nélküli tévé tervét adta be az amerikai szabványügyi hivatalnak (USPTO) és a szellemi tulajdonjog világszervezetének (WIPO), ami okostükörként is használható.

A tévét ezért nem is a megszokott széles képarány jellemzi, egy négyzetről van szó lekerekített sarkakkal. A kávák szinte alig látszanak, emellé rendkívül vékony is, és a hátuljára kerülhetnek a csatlakozók. A szabadalom alapján a LetsGoDigital egy koncepcióképet is készített, hogy könnyebben elképzelhessük.

Ahogy a leírásból is kiderül, az eszköz kétféle módban működne: bekapcsolva egy hagyományos tévé, készenléti állapotban pedig tükör szerepét tölti be. A koncepció hasonlít a Samsung The Frame nevű eszközéhez, aminek lényege, hogy használaton kívül faliképpé alakul a kijelző, így stílusos kiegészítője a nappalinak is.

Forrás: LetsGoDigital

Ugyan az okostükör-tévé ötletesnek tűnik, a legkézenfekvőbb kérdés mégis a képaránnyal kapcsolatban merül fel: a mai jellemzően szélesvásznú videók esetében a kijelzőn számíthatunk alul és felül is megjelenő fekete sávra, miközben manapság már nem igazán néz senki tartalmat 4:3-as képarányban. A tükörként funkcionáló kijelzőn az időjárási információk mellett a párosított okostelefonra érkező értesítések is megjelennének. Ezt minden bizonnyal érintőkijelzős funkcionalitással egészítik ki, na és persze a Bixby nevű virtuális asszisztenssel.

Mint minden szabadalom esetében, most sem tudni, hogy mikor válik belőle kézzelfogható termék, és hogy végül sikerül-e mindent megvalósítani a tervekből.

Végre itt egy tévé, amiért őszintén lehet lelkesedni
A Samsung különleges készüléke nem olcsó, de a koncepció ennek ellenére is nagyon menő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik