Tech

Itthon is kapható lesz a Samsung felfoghatatlan tévéje

Már hazánkban is előrendelhetőek a Samsung Q900R QLED 8K széria darabjai három ultranagy képernyőméretben.

A Samsung első 8K-s tévéivel a berlini IFA kiállításon találkoztunk először. A cég 65, 75 és 85 hüvelykes képernyőméretben tervezte piacra dobni Európában a készüléket, és immár Magyarországon is előrendelhetők a széria darabjai.

A Samsung Q900R-es tévék QLED kijelzői négyszer több képpontot jelenítenek meg, mint a 4K-s UHD TV-k, és 16-szor nagyobb felbontásúak, mint a FullHD-s készülékek. Összesen több mint 33 millió pixelről beszélünk, ezzel már elég látványos minőséget lehet elérni. A Q900R a fényerő optimalizálását szolgáló HDR 10+ szabványt is támogatja, ez pedig igen valósághű színeket eredményez.

A Q900R 8K egyedi, mesterséges intelligencián alapuló technológiájának köszönhetően ráadásul képes skálázni a tartalmakat, legyen szó akár a streaming szolgáltatásokon, set-top boxokon, HDMI vagy USB bemeneten keresztül érkező tartalmakról.

A Samsung 8K-s szériája Magyarországon 2018. szeptember 21-től előrendelhető,

a készülékek pedig 2018. október közepétől kerülnek a hazai boltokba.

Azok, akik már az előrendelési időszakban előjegyzik a készüléket, ráadásként megkapják a Samsung Harmannal közösen fejlesztett HW-N950/EN prémium soundbart is, amely alkalmas a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumok lejátszására.

Kiemelt fotó: Jörg Carstensen / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik