Tech esport

Ilyen koncertet még nem látott a világ

A jövő ott kezdődik, ahol a világ egyik legnépszerűbb videojátékában milliók előtt ad élő koncertet a világ egyik legnépszerűbb DJ-je.

A népszerű DJ, Marshmello napjaink egyik legfelkapottabb videojátékában, a Fortnite-ban adott koncertet magyar idő szerint február 2-án éjszaka – írja a The Verge. Az eseményre minden meccshez (melyekben egyenként 60-60 felhasználó vesz részt) ugyanazt a virtuális színpadot hozták létre, ahová aztán elszállították a játékosokat.

A Fortnite népszerűségéből kiindulva több millió felhasználó nézhette és hallgathatta végig a 10 perces koncertet.

A különleges esemény alatt a fejlesztő Epic Games meggátolta a fegyverek használatát, sőt feltámadási lehetőséget is biztosított a játékosoknak, így mindenki zavartalanul élvezhette a jelenetet. A látványos koncert után a felhasználók visszakerültek eredeti meccsükbe, és folytatódott a játék.

A show egyébként sokakat nem ért meglepetésként. A játék egyik területe, a Pleasant Park egy ideje már szerepelt Marshmello valódi turnéjának menetrendjében, a Fortnite-ban pedig napok óta poszterek hirdették a közelgő koncertet. Sőt nemrég Marshmellóhoz köthető speciális karakterkiegészítők is elérhetővé váltak a játékban.

Feltételezhető, hogy a koncert közvetett módon komoly bevételt hozott: a játékon belüli mikrotranzakciókkal az Epic Games rengeteg pénzt keres, a marshmellós kiegészítők iránt pedig bizonyosan nagy a kereslet.

Kiemelt kép: YouTube/PolygonGuides

Ajánlott videó

Olvasói sztorik