Tech esport

Ma ismét útjára indul a horror

Nagy nap a mai, hiszen hosszú várakozás után végre megjelent a klasszikus túlélőhorror, a Resident Evil 2 újragondolt változata, ami egyaránt elérhető PS4-re, Xbox One-ra és PC-re. A 90-es évek egyik legmeghatározóbb horrorjátékát a Capcom teljesen újraépítette, lélegzetelállító grafikával, vérfagyasztó hangokkal, új kameranézettel és modernizált irányítással, így a kor követelményeihez igazodva élhetjük át újra Raccoon City katasztrófáját a sorozat két legkedveltebb karakterének szemén keresztül.

A Resident Evil 2 eredetileg 1998-ban jelent meg az első PlayStationre, és mind a mai napig a széria egyik legkedveltebb epizódja, ami világszerte közel 85 millió eladott példánnyal büszkélkedhet – az eredmény persze nem véletlen, hiszen az idén 21 éves eredeti verzió hátborzongató akciókkal, feszült felfedezéssel és remek fejtörőkkel emelte új szintre a túlélőhorrorok műfaját.

A játékban egy újonc rendőrtiszt Leon S. Kennedy, és a főiskolai hallgató Claire Redfield bőrébe bújva járható be Raccoon City, a város, ami egy zombikkal teli rémálommá vált, a célunk pedig, hogy élve hagyjuk el a helyszínt. A teljes történet a két karakter élményeiből áll össze egésszé, felfedve az Umbrella Corporation ténykedését, ami káoszba taszította a várost.

És ez még nem minden, hiszen Leon és Claire kampányát befejezve további játékmódok válnak elérhetővé, új szemszögből mutatva be a Raccoon Cityben történteket: bebújhatunk például egy Umbrella Corporation ügynök HUNK bőrébe, vagy egy késsel felfegyverzett tofu szerepét magunkra öltve játszhatunk a 4th Survivor és Tofu módokban. Akik pedig az első végigjátszás után újra elkezdik Leon/Claire kalandját, azok az eredeti kampánynál jóval nagyobb kihívást biztosító, de mélyebb sztori elemeket és új tartalmakat feltáró változattal találkozhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik