Tech

Csoda lett a magyar Parlament

Még november végén számoltunk be arról, hogy a 2016-os Civilization VI stratégia játék februárban érkező második kiegészítőjében végre Magyarország is játszható nemzet lesz, méghozzá Mátyás király vezetésével. A Civilization egy körökre osztott stratégiai játék, amiben különböző ország irányítására van lehetőségünk, egy különleges vezérrel, és az a feladat, hogy – a saját elhatározásunk alapján – békés vagy agresszív stratégiát alkalmazva mi váljunk a bolygó legmeghatározóbb birodalmává.

Azóta folyamatosan érkeznek az új információk a játékról: kaptunk ízelítőt a játékmenetből, kiderült, hogy magyar népdalok alapján készül a zene egy része, a héten pedig felfedték az alkotók, hogy a Parlament csodaként kerül be a Gathering Storm kiegészítőbe. A jövő februárban érkező bővítménybe összesen hét új építhető csoda kerül, ezek egyik a Parlament, ami Országház néven lesz elérhető Civilization VI-ban.

Sid Meier’s Civilization (@civgame) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2018, időpont: 2:40 (PST időzóna szerint)

A Parlament felépítése extra kulturális és diplomáciai pontokat biztosít, csupán arra kell majd figyelni, hogy az épületet folyóparton húzzuk fel. Ha pedig valaki többre is kíváncsi a játékkal, és a benne felbukkanó magyarokkal kapcsolatban, annak javasoljuk a korábbi, a részleteket egybe gyűjtő cikkünket.

Mátyás Király végre meghódítja a világot
Fantasztikus hírünk van a magyar történelem és a stratégiai játékok szerelmeseinek.

Nyitókép: Alexei Danichev / Sputnik / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik