Tech hardverteszt

Egy ismeretlen gyártó nyomhatja le a Xiaomi elektromos rollerét

Az elektromos roller kiváló közlekedési eszköz, ezért a RendeljKínait csapata is próbál egyre többet foglalkozni a témával. Számtalan példányt teszteltek az elérhető típusok közül, a kínálat rohamosan bővül, de csak néhány modell ajánlható ezek közül. Ma egy olyan rollert veséznek ki, amit a Xiaomi M365 ellenfelének szánt a gyártó: az ára 94 000 Ft, a hatótávja pedig akár a 35 km-t is elérheti.

Szeretjük és aktívan használjuk az elektromotor hajtotta gépeket, a RendeljKínait szerkesztőségében van több roller, hibrid autó, így van tapasztalatunk a témában, és ezek alapján igyekeztünk elemezni a Kugoo S1-et. A Lengyelországban található raktár és a szintén itt lévő szervizközpont fontos tényező a vásárlásnál, ráadásul azért sem kell külön fizetni, hogy hozzánk kerüljön kétkerekű jármű.

Xiaomi M365 tesztünk során pontosan meg tudtuk mérni, hány kilométer csikarható ki belőle, nálunk 26 volt a maximum, de átlagosan inkább 20-25 km a megtehető távolság. Ezzel szemben a Kugoo S1 30-35 km-re képes egy töltéssel, legalábbis a gyári adatok szerint, ami akár reális is lehet, hiszen az akkumulátor kapacitás 8,8 amperóra. A motorja is erősebb, 350 wattos, amivel emberesen meg lehet indulni, sőt akár kisebb lejtőket is leküzdhetünk vele, ami a dombos vidéken lakóknak lehet fontos szempont.

A lemerült telep feltöltése 4 órát vesz igénybe, így munkába járáshoz ez a modell ideális választás lehet. Feltűnt továbbá, hogy a szokásos 100 kg-os teherbírás helyett 120 kg-ig fogadja a pilótákat a Kugoo S2, ezért végre a nagyobb termettel rendelkezők is elkezdhetnek rollerezni. A kormányon lévő LCD kijelzőről közvetlenül leolvasható egy rakás adatot, így nem feltétlenül kell a folyton a telefonunkkal babrálni. Attól függően, hogy inkább messzire szeretnénk jutni vagy gyorsan közlekedni, három fokozatban állítható a sebességhatároló, és akár 30 km/h-s tempóra is gyorsulhatunk –

az ennél nagyobb sebesség már nem jó ötlet 8,5 colos kerékátmérővel.

A tervezők pedig tényleg gondoltak mindenkire: a magasság három lépcsőben állítható 930 mm-től egészen 1160 mm-ig. Ráadásul mivel nem csak közlekedésből áll a nap, de néha be kell vásárolni, befizetni a csekkeket, lépcsőn cipekedni, gy alapkövetelmény, hogy összehajtható legyen a roller, és esetünkben ez a kritérium is kipipálható a képzeletbeli listánkon.

A Kugoo S1 a nagy rivális M365-höz képest 1,5 kg-mal könnyebb, mindössze 11 kg-ot nyom a mérlegen, ezt már egész kényelmesen mozgathatják a kevésbé edzett tulajdonosok is. A lengéscsillapító nagy előny a Xiaomi megoldásához képest, a beépített – első és hátsó – fényszóró pedig növeli a komfortérzetet, és defekttől sem kell tartanunk, ugyanis tömör gumival látták el a járgányt.

Mi úgy látjuk, hogy egy kisebb, itthon ismeretlen márka jó minőségű termékét üdvözölhetjük a Kugoo S1-ben, ami egyes területeken többet is nyújt, mint az egyik etalonnak számító M365, amiért átlagosan 135 000 forintot kérnek el az online shopokban. Ehhez képest kiváló hír, hogy a WAQDZNDZ kuponkóddal a Kugoo S1 már 94 000 Ft-ért bezsákolható, ami nem is olyan rossz üzlet.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik