Tech esport

Száz éve halott emberek miatt pereskednek

A Pinkerton Consulting & Investigations amerikai biztonsági cég beperelte a Red Dead Redemption 2 kiadóját, a Take-Two Interactive-ot.

A tavalyi év egyik legsikeresebb videojátékának két szereplője, Andrew Milton és Edgar Ross a Pinkerton Consulting & Investigations elődjének, a Pinkerton National Detective Agency (Pinkerton Nemzeti Detektív Ügynökség) alkalmazottai. A Pinkerton ugyanakkor nem adott engedélyt a karakterek szerepeltetésére, ezért beperelte a Take-Two Interactive-ot – írja az Esport1.

A kiadó szerint a Pinkerton több western-alkotásban is feltűnik. Mivel a cég fontos szerepet játszott a 19-20. századi amerikai történelemben, így indokolatlannak látják a vállalat Pinkerton lépését.

A Take-Two egyébként ennél is továbbment, és visszaperelte a Pinkertont, mivel Milton és Ross karaktere az Egyesült Államok alkotmányának védelme alatt áll, a Red Dead Redemption 2-ben pedig a történelemhűség megteremtése miatt jelenítették meg őket.

Nem ez az első alkalom, amikor Pinkerton-alkalmazottak tűnnek fel egy videojátékban: korábban a BioShock Infinite-ben, a Deadwoodban és a The Long Ridersben is szerepeltek ügynökök.

A Take-Two-nak nem ez az első pere, a Grand Theft Auto V miatt Lindsey Lohan tett jogi lépéseket a kiadóval szemben, mert úgy gondolta, hogy a játékban szereplő egyik figurát, Lacey Jonast róla mintázták. A színésznő végül elvesztette a pert, és valószínűleg a Pinkertonra is hasonló sors vár.

Kiemelt kép: Rockstar Games

Ajánlott videó

Olvasói sztorik