Tech esport

A természet megóvására fordítja vagyonát a milliárdos

Tim Sweeney dollármilliókat keres cége videojátékaival, pénzének jelentős részét pedig Észak-Karolina természeti kincseinek megmentésére fordítja.

Napjaink egyik legsikeresebb videojátéka a Fortnite, amely elképesztő profitot termel fejlesztője, az Epic Games számára. A bevétel egy jelentős része természetesen a vállalat vezetőinél köt ki.

Döbbenet, mivel kerestek 845 milliárd forintot
Remek évet zárt az Epic Games.

Éppen ezért nem kis vagyonra tett szerint az utóbbi időkben Tim Sweeney, az Epic Games tulajdonosa és vezérigazgatója, illetve a Fortnite egyik megalkotója – írja az Esport1. Az üzletember a közelmúltban a Bloomberg milliárdosokból álló listájára is felkerült, 7,18 milliárd dolláros vagyonával Sweeney jelenleg a 197. helyen áll a rangsorban.

A programozó végzettségű Sweeney immár közel 30 éve építi cégét, azonban nem csak a vállalatával kapcsolatban ilyen elhivatott.

Az üzletember imádja a természetet, az elmúlt 10 évben jelentős összegeket költött arra, hogy megóvja Észak-Karolina természeti kincseit: időnként maga vásárol területeket, hogy megvédje azokat, máskor pedig természetvédelmi projektekbe, például a Mount Mitchell Állami Park bővítésébe kapcsolódik be. Sweeney 15 millió dolláros támogatásával többek közt a Box Creek-i vadon megmentésében is sokat segített – a területre egy ipari vállalat akart villamoshálózatot telepíteni.

Ez Észak-Karolina egyik legváltozatosabb területe. Igazán ritka növények és vadon élő állatok lakják. Természetesen ez csak az első lépés volt, a célom, hogy összekössük a South Mountains Állami Parkot a Chimney Rockkal

– mondta Sweeney, aki 40 ezer holdnyi területével jelenleg Észak-Karolina egyik legnagyobb birtokosa.

Kiemelt fotó: Mike Coppola/Getty Images for Samsung/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik