Tech

Lyukas kijelzővel jöhet a Nokia új mobilja is

A gyártók közül a Samsung áll ellen legkitartóbban a kijelző tetején belógó notchoknak, helyette a panelba épített kameralyuk megoldását választják annak érdekében, hogy a kávák végleg elfogyjanak az előlapokról. A megoldást először az új Galaxy A8s-en alkalmaztak először élesben, és vélhetően a Galaxy S10-nél is így lesz.

Lyukasztott kijelzőt kapott a Samsung új mobilja
Egyedi megoldással érkezik a dél-koreaiak középkategóriás készüléke.

A dél-koreaiak után a Nokia márkanevet birtokló HMD Global is a kameralyukat adoptálhatja a közelgő, középkategóriában versenyző Nokia 6.2 mobil 6,2 hüvelykes panelén, sőt a pletykák szerint a 8.1-en is. Viszont a nagy dobásnak ígérkező Nokia 9 PureView esetében ez már nem biztos.

A források alapján eddig úgy sejteni, hogy a Nokia 6.2 belsejébe Snapdragon 632 lapka kerül 4 gigabájt rendszermemória és 64 gigabájt belső tárhely társaságában, a Zeiss által gyártott hátlapi duálkamera-rendszer főszenzorja pedig 16 megapixeles lesz. Az eszköz bemutatója január végén, vagy február elején esélyes, amikor a Nokia 9 PureView is megmutatkozik, ám a modell eleinte csak Kínában lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik