Tech

Olyan appot fejlesztett egy apuka, ami minden szülő álma

A mobiltelefonok segítségével sokkal könnyebb elérni a gyereket, ha távol van az embertől - de mi történik akkor, ha a gyerek nem akar válaszolni, amikor keressük? Ha ezt az appot letöltjük, nem nagyon van ilyen opció, addig ugyanis nem tudja használni a telefonját, amíg vissza nem ír.

A ReplyASAP igazi hiánypótló alkalmazás azoknak, akik nem akarják, hogy a gyerek ignorálja az üzeneteiket – ha ugyanis nem válaszol rájuk, nem használhatja a telefonját, mert az app lefagyasztja az összes többi alkalmazást. A program letiltja a gyereket a telefonról egészen addig, amíg az nem válaszol az appban megadott telefonszámokról küldött üzenetekre – így nemcsak a szülők, hanem a közeli hozzátartozók, ne adj isten tanárok üzeneteire is kénytelenek azonnal válaszolni, ha olyan beállításokkal dolgozunk. Azt is meg lehet adni, hogy a funkció mikortól kapcsoljon be, így akár azt is beállíthatjuk, hogy iskolaidőben ne, csak a gyerek szabadidejében legyen aktív.

Az applikációt egy aggódó apuka, Nick Herbert alkotta meg, aki valószínűleg onnan inspirálódott, hogy a gyerekei gyakran hagyták figyelmen kívül azt, amit írt nekik. A ReplyASAP azonban nem kizárólag a gyerekes szülőknek lehet hasznos: mivel bárki telefonszámát beállíthatjuk rajta, ezért saját magunknak is beprogramozhatunk olyan személyeket, akiktől mindenképpen meg szeretnénk kapni az üzeneteket. Az app így is reklámozza magát: a segítségével soha nem mulasztunk el olyan személytől üzenetet, aki fontos számunkra.

Az egyelőre csak Androidra letölthető program biztosan rengeteg aggódó szülő mindennapját teszi sokkal könnyebbé. Az app teljesen ingyenes, de a különböző funkciók fizetősek lehetnek. A tervek szerint iOS-ra is érkezik majd, de egyelőre nem tudni, pontosan mikor – az biztos, hogy a Play áruházban már nagyjából 75 ezres letöltésnél jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik