Tech

Végre egy app, ami az érettségizőknek segít

Az Érettségi+ applikáció egy érettségire teljes körűen felkészítő alkalmazás, amit a diákok könnyedén le tudnak tölteni okostelefonjaikra az applikációs áruházakból. A letöltés után egyszerű a dolguk: a kezdőoldalon kiválaszthatják, hogy mely tantárgy melyik szintjének anyagát szeretnék elsajátítani. Miután megtalálják a számukra szükséges tananyagot, egy letisztult és átlátható képernyő jelenik meg, ahol eldönthetik, hogy a vázlatosan megírt, fejezetekre bontott tananyagot szeretnék böngészni; a feladatokat szeretnék gyakorolni és tudásukat ellenőrizni – melyen belül van lehetőségük gyakorolni témakörönként, vagy választhatják a „Véletlen 5” feladat menüpontot is – , vagy csupán arra van idejük, hogy átnézzék az „Elvárások”-at, mely szintén témakörönként jeleníti meg a hivatalos érettségi követelményeket (történelemnél például fontosabb személyek, évszámok, satöbbi).

Az app célja, hogy a modern technológia segítségével minél több diáknak tudjon egyszerű, gyors és hatékony felkészülést biztosítani az érettségire. Ma már mindent okostelefonon intézünk, és úgy is szeretünk intézni. Ez alól az érettségire való készülés sem lehet kivétel.

Az applikáció többek között tartalmazza Magyarország egyik legelterjedtebb történelem érettségire felkészítő tankönyvének, a B. Mátyus Gyöngyi és Bori István által írt „Történelem Érettségi témavázlatok” c. könyvnek teljes tartalmát, valamint az írók által kizárólag az app felhasználói számára készített több, mint 250 érettségi-centrikus gyakorlófeladatot.

Az Érettségi+ két ötletgazdája Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton, az alkalmazás tökéletes minősége érdekében pedig egy külsős szoftverfejlesztő cég végzi a programozást. Bálint és Márton már a 2017/2018-as tanévre is megjelenített egy történelem érettségire felkészítő applikációt Töri+ néven, melynek nagy sikerén felbuzdulva készítették el a még felhasználóbarátabb és aprólékosabban kidolgozott Érettségi+ alkalmazást. A két megalkotó harmadéves egyetemista, Bálint matematikát tanul a BME-n, míg Márton pénzügy és számvitel szakos hallgató a BCE-n. Hosszú távú céljuk az applikációból való vizsgára készülés nemzetközi szintű elterjesztése, melynek érdekében már saját internacionális applikációjukon is dolgoznak.

Az alkalmazást innen töltheti le Androidra és iOSra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik