Tech

Egymilliárd eszközön fog hallgatózni a Google

A Google 2018-as fejlesztői konferenciáján, az I/O-n közölte még, hogy Google Assistant nevű virtuális asszisztensük már 500 millió eszközön használható. Az újév elején pedig úgy prognosztizálják, hogy január végére már egymilliárd kütyün beszélgethetnek a felhasználók a szoftverrel. A számot azután közölték, hogy az Amazon is elárulta: az Alexa 100 millió eszközön fut, ami a keresőóriás szolgáltatásához viszonyítva jóval el van maradva.

Az Assistant használata négyszeresére nőtt a tavalyi év alatt, és ebben nagy szerepe van annak, hogy a Google a globális terjeszkedésre helyezte a hangsúlyt. A szoftver képességei jelentősen kibővültek, most már 30 nyelven beszél és 80 országban érhető el, ami jelentős ugrás ahhoz képest, hogy a megelőző évben mindössze 8 nyelvet tudott és 14 országban használhatták.

A cég emellett olyan fontos újdonságokat is bevezetett, mint a többnyelvű támogatás, aminek köszönhetően az Assistant egy időben nem csak egy nyelven képes fordítani, illetve nyolcféle beszédhang is beállítható, köztük brit és ausztráliai akcentussal beszélő is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik