Tech

Hozzánk is jön a Google következő nagy dobása

A Google még májusban jelentette be új szolgáltatását, a Google One felhőtárhelyet, ami azóta fokozatosan gördül ki a világ országaiban. Az Egyesült Államok után Argentína, Ausztrália, Brazília, Mexikó, India, majd az európai országok következnek.

A Gmail-felhasználók ingyen alapból 15 gigabájtnyi tárhelyet használhatnak a Drive-ban, de aki szereti felhőben tárolni a fájljait, annak különösen jutányos előfizetést is választania. A keresőcég kicsit átalakítja a portfóliót, és már Google One név alatt vezet be új konstrukciókat, amikkel potom pénzért lehet tisztes mennyiségű helyhez jutni. A havidíjas szolgáltatáshoz ráadásul jár ügyfélszolgálat is, illetve olyan más extra funkciók, mint például a családi fiókmegosztás lehetősége.

A konstrukciók kicsit átalakulnak a Drive-hoz képest, de a 100 gigabájtos minimum és 30 terabájtos maximum megmarad. A  belépőszintű 100 gigabájtos tárhelyért havi 2 dollárt kell kifizetni, míg a 2 terabájtos csomag 10 dollárért lesz elérhető.

A Google One kezdetben csak korlátozott körben áll rendelkezésre, de ha rendelkezünk fizetett Drive-tárhelycsomaggal, a következő hónapokban automatikusan Google One-ra bővül az előfizetésünk. Ha nincs előfizetésünk, egyelőre csak értesítést kérhetünk arról, mikor válik elérhetővé bárki számára.

Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik