Tech

Ilyen lehet a jövőre érkező Huawei P30

A 2019-es évben számos izgalmas okostelefont várhatunk, ezek közé tartozik az év első hónapjaiban megjelenő Huawei P30 csúcsmobil is, amiről nem hivatalos renderképeket tett közzé Evan Blass (@OnLeaks) és a 91Mobiles, ráadásul egy videó társaságában, így szinte minden oldalról meg lehet nézni a mobilt.

A felvételeken látható készülék mindenesetre egybevág az eddigi pletykákkal: jól látható például, hogy csepp alakú notch kerül az előlapra. Decemberben már láthattunk egy másik kiszivárgott képet is a P30 Pro változatáról, ami azt sugallta, hogy az új modell követi a P20-nál megszokott elegáns formát, és olyan csepp alakú szenzorszigettel kerül forgalomba, mint az októberben piacra dobott Huawei Mate 20. Nem lesz ez másként a sima P30-cal sem.

A korábban kikerült fotók alapján a P30 Pro négy szenzorral lesz felszerelve, de a Samsung Galaxy A9-cel szemben csak három lesz használható fotózásra, a negyedik egy, a kiterjesztett- és virtuális valóság megjelenítéséhez szükséges Time-of-Flight (ToF) szenzor, amit általában 3D-s feltérképezéshez szoktak használni – ezt támasztja alá az is, hogy a fotón a negyedik szenzor elkülönül a függőlegesen elhelyezett három másik kamerától és vakutól.

A P30 renderfelvételein egyelőre csak három kamerát látunk, az alapmodell vélhetően ezen a téren szerényebb lesz, de persze nem kell féltenünk, mivel egy 40 megapixeles Sony főszenzort várhatunk ötszörös optikai zoommal, melette egy 20 megapixeles, valamint egy 5 megapixeles szenzorral, az előlapi szelfikamerát pedig 24 megapixel jellemezheti – írja a 91Mobiles.

A másik érdekesség, hogy visszatérhet a 3,5 milliméteres fülhallgató-jack, ami üdvös döntés, hiszen a P20 modellről hiányolták azt a felhasználók. Úgy tűnik, hogy a hátlapi festés is átmenetes lesz két főárnyalattal, az ujjlenyomat-olvasó pedig beépül a kijelzőpanel alá. A készülék belsejébe a nyolcmagos Kirin 980 chip kerülhet 6 gigabájt memória és 128 gigabájt tárhely társaságában, az energiát pedig egy 4000 milliamperórás telep szolgáltathatja.

Persze mindez egyelőre csak spekuláció, de az igazságra se kell már sokat várnunk, mivel vélhetően már csak pár hónapot kell várnunk a hivatalos bemutatóig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik