Tech

Ütős, de nem drága mobil jött a Huawei-től

Új középkategóriás okostelefont mutatott be a Huawei. A széria tavalyi készülékéhez képest a gyártó minden téren újított: a P Smart 2019 készüléket 6,21 hüvelykes FHD+ kijelzővel és notch-csal szerelték fel, dupla hátlapi kamerával és fejlett mesterséges intelligencia által vezérelt beállításokkal érkezik.

A 19:5:9-es arányú kijelzőpanel támogatja az FHD+ (2340×1080) felbontást, és a Mate 20 megoldását is megkapta: az úgynevezett Dewdrop Display-en kis notch bevágás található, amely körülöleli a készülék előlapi kameráját.

A készülék a legújabb EMUI 9.0-s operációs rendszerrel, Kirin 710-es chipkészlettel és nyolcmagos, 2,2 Ghz-es processzorral érkezik, amihez 64 GB belső tárhely és 3 GB rendszermemória társul. A készülék 3400 milliamperórás akkumulátora egész napos használatot biztosít, illetve akár 10 órás 4G-n keresztüli böngészést, 18 órás folyamatos videólejátszást, és 96 órás zenehallgatást tesz lehetővé.

Fotó: Huawei

A Huawei P Smart 2019 egy 13MP-es, illetve egy 2MP-es hátlapi lencsét kapott, amik 50 százalékkal több fényt engednek be, mint az előző P Smart objektíve tette. Adott a mostanában trendi bokeh-effekt is (elmosódott háttér). Az előlapi, 8 megapixeles kamera az MI segítségével nyolc különböző hátteret ismer fel és a vele készített szelfiket alacsony fényviszonyok vagy hátulról érkező fény esetén is képes optimalizálni. A Portré mód mesterséges intelligencia által támogatott 3D Lighting technológiája különböző effekteket képes létrehozni, például lágy, színpadi vagy pillangó világítást. Ahogy elődje, úgy a P Smart 2019 is rendelkezik gesztusvezérléssel; a felhasználónak elég felmutatnia a nyitott tenyerét és a másodperc tört része alatt, akár 1,5 méterről készíthet magáról jó minőségű szelfiket.

A Huawei P Smart 2019 január elejétől megvásárolható a Telekom webshopján keresztül, a hazai boltok polcaira pedig január közepétől kerül éjfekete, aurórakék, márciustól pedig azúrkék színekben, 79 990 javasolt bruttó fogyasztói áron. A készülék a kiskereskedelmi partnerek és a szolgáltatók választékában is megtalálható lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik