Tech

Iskoláknak készült az Asus strapabíró tabletje

Lassan itt az idő, hogy az osztálytermek is kihasználják a technológia adta adottságokat: az Asus most előrukkolt egy olyan tablettel, ami tökéletes erre a célra, ráadásul elég strapabíró is, hiszen cseppálló, és kifejezetten jól bírja, ha nyúzzák.

A Chrome OS operációs rendszeren futó tabletek viszonylag újak, ennek ellenére az Egyesült Államokban vezetik az iskolai eladási listákat. Erre ajánl újabb alternatívát az Asus, amely most rukkolt elő a Chromebook Tablet CT100 névre keresztelt eszközével, ez ráadásul nagyon strapabíró is, mivel cseppálló,

a váza gumírozott, így az ütéseknek is ellenáll, a kijelző pedig edzett üveg.

A Chromebook 9,7 colos kijelzővel, hatmagos Rockchip OP1 processzorral, USB-C porttal, 4GB memóriával és 32GB tárhellyel érkezik. Az Asus szerint az akkumulátor kibír egy átlagos iskolai napot, ami azt jelenti, hogy legalább hét órán keresztül nem merül le komoly használat mellett sem.

Azoknak, akik tablet mellett laptopot is szeretnének, ha lehet, a kettőt egyben, az Asus felfrissíti a Chromebook Flip C214 modelljét, méghozzá úgy, hogy megtartja a 11,6 colos HD kijelzőjét, és ugyanúgy 360 fokban fordítható lesz, mint eddig, de Celeron N4000 processzort rak bele, 4 GB RAM-ot és 32 GB tárhelyet. A vázon két USB-C port kap helyet, egy jack dugó, és támogatja az érintőceruzát is.

A Chromebook Flip C214 – fotó: ASUS

Az árazás egyelőre még nem nyilvános, de az már biztos, hogy ezeket a modelleket probléma esetén könnyen szét lehet kapni házilag is, nem úgy, mint a hagyományos tableteket és laptopokat. A fő alkatrészek három lépésben el is távolíthatók mindegyikből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik