Tech

Januárban jöhet az eddigi legerősebb Nokia telefon

2019-ben is februárban rendezik meg a Mobil Világkongresszust (MWC) Barcelonában, ahol rengeteg gyártó rántja le a leplet a legújabb telefonjairól. Az már szinte biztos, hogy a Samsung itt fogja hivatalosan leleplezni a Galaxy S10 termékcsaládot, az orosz Nokia anew forrásai szerint viszont a Nokia márkát birtokló, kínai tulajdonú HMD Global még a nagy telefonos esemény előtt bemutatja az eddigi legerősebb csúcsmobilját, ami Nokia 9 PureView néven kerülhet forgalomba.


A neten már eddig is rengeteg információ keringett a készülékről, és ha ezeknek hinni lehet, akkor a telefon egy 5,9 hüvelykes, 1440 x 2960 pixel felbontásra képes kijelzővel, Snapdragon 845 mobilchippel és 8 GB RAM-mal kerül forgalomba. A pletykák emellett 128 GB háttértárról és egy 12 megapixeles előlapi kameráról szólnak, amit egy méretes, 4150 mAh-s aksi fog kiegészíteni.

És ez még nem minden, hiszen a források tudni vélik, hogy a készülék legnagyobb különlegessége az ún. pentakamera lesz, ami konkrétan öt kamerát és egy bónusz mélység szenzort takar – ha ez tényleg igaz, akkor a Nokia 9 PureView lehet az első telefon, ami ennyi hátlapi szenzorral rendelkezik, lekörözve a 2018-ban megjelent, négykamerás Galaxy A9 és a háromkamerás Huawei Mate 20 Pro okostelefonokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik