Tech

Januártól itthon is kapható a Honor 10 Lite okostelefon

A Honor bejelentette, hogy a Honor 10 alapjaira épített Honor 10 Lite okostelefon január első felétől lesz elérhető Magyarországon. A készüléket az Android 9-re épülő, legújabb EMUI 9.0 szoftverrel, három színben lehet majd megvásárolni a hazai boltokban.

A Honor 10 Lite előlapját több mint 90%-ban a 6,21 hüvelykes, 19,5:9 képarányú, 2340×1080 pixeles FHD kijelző tölti ki, mi csupán egy cseppszerű szenzorszigetet kapott. A 162 grammos készülék mindössze 154,8 mm magas, 73,64 mm széles és 7,95 mm vastag, a 3400 mAh-es akkumulátora pedig bőven elegendő energiát biztosít egész napra, és még a 3,5 mm-es jack aljzat sem maradt le róla.

Az előlapi kamera 24 megapixeles, F/2,0 apertúrájú és 8 különböző téma felismerésére alkalmas mesterséges intelligencia-támogatást kapott. Az algoritmus azonnal felismeri a legjobb beállításokat a háttér és az arc viszonylatában, a 3D arcfelismerés és az AI szépítő funkciók pedig tovább segítenek a megfelelő szelfik elkészítésében. Gyenge fényviszonyok között ugyanakkor a 4 az 1-ben szuperpixel technológia segít, hogy a képek világosabbak és jobb minőségűek legyenek.

Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, illetve itt található a kettős kamerarendszer, ami egy 13 MP-es és egy 2 MP-es egységből áll (F/1,8 és F/2,4), a képstabilizálásról pedig az AIS (mesterséges intelligencia-vezérelt képstabilizálás) gondoskodik. A burkolat alatt pedig egy nyolcmagos Huawei Kirin 710/F processzor és a 3G B rendszermemória található, 64 GB háttértár kíséretében.

Érdekesség továbbá, hogy ez az első olyan Honor okostelefon, aminél a kereskedelmi forgalmazásban használt színelnevezésről a Honor magyar rajongói dönthettek, a legjobb ötletekből pedig szakmai zsűri választotta ki a győztest. A klasszikus Zafírkék és az Éjfekete színvariációk mellett ugyanis a harmadik, hazánkban is elérhető szín neve Jeges Balaton lett, amelyet több mint 5000 ötletből választott ki a zsűri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik