Tech

Teljesen átalakulhat, ahogy az Instagramot használjuk

A Facebook csoportba tartozó közösségi oldalakon a sztorik annyira bejöttek, hogy az Instagram felületén már azon gondolkoznak: ezek ihletésére az idővonal átalakulhat, és görgetés helyett jobbra és balra haladhatunk majd.

Gyökeresen megváltozhat, ahogy az Instagram idővonala kinéz: a mobilos felületen jöhetnek az úgynevezett kártyák, amelyeket már nem lefelé görgetve, hanem oldalra húzva lehet majd nézegetni.

Az ötlet a sztorik népszerűségéből fakad: a Facebook-portfólióhoz tartozó közösségi oldalakon már napi egymillió ember használja őket, ezért az Instagram fejlesztői úgy gondolták, kicsit átalakítják az egész platformot.


Egyelőre nem tudni sokat a változtatásokról, de valószínűleg a felhasználók választhatnak majd, hogy a régi feedet, vagy az új, kártyás megoldást szeretnék látni a saját profiljuknál.

A változtatás egyébként elég drasztikus, és valószínűleg nem történhetett volna meg, ha az Instagram két alapítója, Kevin Systrom és Mike Krieger nem hagyja el a céget szeptemberben – írja a Social Media Today. Bár fő problémaként a monetarizációt nevezték meg, azt azért lehetett tudni, hogy Systrom és Krieger végig ragaszkodtak az app eredeti funkciójához: ahhoz, hogy egy olyan közösségi oldal legyen, ahol egészen egyszerűen szép képeket lehessen megosztani. Ehhez képest már a történetek megjelenése is újítás volt, ez a kártyás feed viszont kifejezetten ellene mehet a korábbi elképzeléseknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik