Tech

Különleges módon segítik az autista gyerekeket

Az autizmus valamely formájában minden hetvenedik ember érintett, a fejlett módszereknek köszönhetően már korai stádiumban felismerhetők a tünetek. A budapesti Symbo Alapítvány kiscsoportos keretek között végez olyan szociális-kommunikációs fejlesztéseket, mint az érzelemtanítás, a szorongás és a düh kezelése, valamint a barátkozás. Az Epson Magyarország karácsonykor vizualizációs eszközökkel, egy Epson TW5400-as Full HD házimozi-projektorral és egy L6170-es EcoTank nyomtatóval támogatja a munkájukat, így a gyerekek fejlesztését.

A Symbo Alapítvány számára adományozott Epson TW5400-as Full HD házimozi-projektor a 3LCD technológiának köszönhetően nagy fényerejű és élénk képek megjelenítését teszi lehetővé. A projektor egyik nagy előnye, hogy akár a világos nappaliban is jól látható, élvezhető képet vetít, köszönhetően a 2500 lumenes fényerőnek. Az izzócsere nélküli 7500 üzemórás működés és a zökkenőmentes beállítás pedig hosszútávon biztosítja a problémamentes üzemeltetést.

„A fejlesztések során a kognitív tananyagot részben IKT (Információs és kommunikációs technológiai eszközök) eszközök felhasználásával oktatjuk, eddig laptopon vetítettünk prezentációkat, kisfilmeket és filmrészleteket. Hatalmas segítség számunkra, hogy ezután az ismereteket egy projektor segítségével adhatjuk át a gyerekeknek. Biztosak vagyunk benne, hogy sokkal jobban fogják élvezni a nagyobb méretben látható szituációkat és különlegesebb élmény lesz ezáltal számukra az arról való tanulás, ami egyébként nehezen megy nekik. Egy-egy szociális jelenetet megállíthatunk, így a gyerekekkel együtt értelmezhetjük azokat úgy, hogy még pontosabban megfigyelhetik a hétköznapokban gyorsan elillanó részleteket.” – mondta Faragó Melinda, gyógypedagógus, a Symbo Alapítvány társalapítója.

A projektor mellett egy EcoTank nyomtatót is kapott az alapítvány a karácsonyfa alá. Az Epson EcoTank L6170-es tintasugaras készülék kezdőcsomagjához mellékelt tintamennyiséggel egy átlagos felhasználó akár 3 évre elegendő festéket kap, körülbelül 14 000 fekete-fehér oldal és 11200 színes oldal nyomtatását teszi lehetővé. Az alapítványnál különösen nagy az igénybevétel, ám még így is legalább egy évig is kitart majd ez a mennyiség, a tanfolyamhoz kapcsolódó speciális munkafüzeteket az alapítvány így helyben el tudja készíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik